Friss topikok

  • Opus Pocus: @grungi: Igen és nem. A szocialista tervgazdálkodással nem az volt a vaj, hogy nem volt előzetes ... (2017.12.29. 21:47) A következő ötéves terv
  • Horváth Oszkár: True dat. A felét mintha én mondtam volna. Nagyon egyetértek, az olcso közhely meghatározással, és... (2015.05.13. 00:02) Az irreálisan túlfújt fogyasztói öntudat
  • pushup: hát, drága szívem, ez nem eladó-specifikus. ugyanezt szívod óvodában, iskolában, ahova a saját köl... (2014.05.20. 18:15) Vásárlótípusok: a gyerek
  • Csumpi Hálidéj: A 25e ft-os, dobókocka méretű alkatrészek között egyedül. (2013.06.29. 10:36) Vásárlótípusok: határok nélkül
  • Opus Pocus: Lesznek! A fejemben már gyűlik az anyag, viszont épp nagy lakásfelújításban vagyok, meg költözés, ... (2013.06.07. 21:36) Vásárlótípusok: az idő urai

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Vásárlótípusok: a kompenzációvadász

2013.04.04. 15:24 Opus Pocus

Ezt a szót egy szakmai továbbképzésen hallottam először. Először jót röhögtem, majd összeraktam magamban az emlékeimmel, illetve figyelni kezdtem és tényleg! Erre a lehetőséget a sokat szidott multik ügyfélkezelési gyakorlata adja meg neki. Miről is van szó? Figyeljenek!

Bemegy az ember a mekibe. Sokat kell várnia, reklamál. Kap egy shake-et. Hideg/meleg/savanyú a kaja? Csálén áll a szezámmag a tetején? Kiveri a palávert és kap egy komplett menüt ingyen (csak kussoljon már). Minél nagyobb balhét csinál, annál nagyobb kompenzációra számíthat. Ismerős?

Aki ismeri a cégek ezen gyakorlatát, az pontosan tudja, hogy hol milyen panaszért jár kompenzáció, így akár tudatosan is utazhat rájuk.

Mint például: sokan (úgy) tudják, hogy a különféle szolgáltatóknál ha valaki bemegy reklamálni, hogy elégedetlen a szolgáltatással (biztosítás, telefon, internet, tv, stb), és befenyíti a céget, hogy ő márpedig szakít velük és átmegy a konkurenciához, akkor ezeknél a cégeknél beindul egy ügyfélmegtartó mechanizmus. Ez azt jelenti, hogy az adott Ügyfélnek különböző egyedi kedvezmények adhatók, ha mégis marad. Persze neki esze ágában sincs elmenni, elégedett ő, csak spórolni akar. Ezért reklamál. Adott esetben balhézik. A szolgáltatók azért tisztában vannak ezzel a gyakorlattal és általában az ügyféllel történt minden interakcióról memó készül, így ha bemegy valahová, ott látják, hogy az illető fél órája még a cég másik fiókjában adta elő a hattyúk dalát. 

Kompenzációvadász. Jegyezzük meg a szót!

A bejegyzés trackback címe:

https://eladokkonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr945194943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Feketebotos Mark Y'henon 2013.04.05. 09:21:19

Tisztelt Szerző.
Ön egy kicsinyes senki. Így, nemes egyszerűséggel. A vásárlónak mindig igaza van. Ha büdös, ha arrogáns, ha akármi. Ha ön nem a vásárlókat kategorizálja, akkor nyisson egy szelektív eladói boltot olyan típusú embereknek mint önmaga. Megérdemelnék egymást. Az eladókat ki kategorizálja? Soroljak fel néhány típust? Vagy olyan esteket amelyek csak velem történtek? Amikor az eladó nemhogy nem viszonozza a napszaknak megfelelő köszönést de még két értelmes mondatot se tud összerakni? Ön pont úgy ír és vall mintha az eladói oldalon minden rendben lenne, mindenki kedves és protokollnak megfelelően viselkedik csak hát azok a bunkó vásárlók....na azok aztán.... büdösek, bunkók, parasztok meg még esetleg venni is akar? A k anyját... Ugyan már. Vicc vagy.

Opus P. 2013.04.05. 14:26:47

@Feketebotos Mark Y'henon:
Tudtam, hogy darázsfészekbe nyúlok némely írásommal, de hogy rögtön a második komment amit kapok, mocskolódás lesz, azt nem sejtettem.
Nos, tisztelt Uram, a posztok egy része éppen Önről szól. A bejegyzésével tökéletesen hozza is azt a formát, amit be akartam mutatni. Köszönöm.

Másodsorban segíteni szeretnék eligazodni az életben: ha úgy érzi, hogy bizonyos egységekben az alkalmazottak modora, hozzáértése nem megfelelő, akkor bátran írjon be a vásárlók könyvébe, azért van. Hívja a fogyasztóvédelmet, az üzlet tulajdonosát bátran. Sőt, jobbat mondok: indítson egy blogot, ahogy én is tettem és írja tele az élményeivel, ahogy én is tettem. Miért nem teszi, ha annyi élménye van? Önnek számos lehetőség van a kezében, nekem csak ez az egy. Miért szeretne ettől az egy kis menedékemtől is megfosztani? Miért érez erre jogot?
Másfelől várom azt az idézetet tőlem, ahol azt írtam, hogy eladói oldalon minden rendben van. Persze nincs minden rendben nyilván, de kit érdekel? Ezt a blogot ebben a témában indítottam, és nem lesz szó benne sem az afrikai éhező árvákról, sem a fókabébikről, sem az önérzetükben megsértett ügyfelekről. Javaslom, olvasson Homárt!
Még egy dolog: én egy blogot indítottam, nem üzletet nyitottam. Itt nem lesz automatikusan igaza minden betérőnek. Ez nem az a hely, ahol el lehet sütögetni a "mindig igazam van" meg a "ki van kiért" szlogeneket.
A Ön hangneméért pedig külön elnézést kérek a jóérzésű olvasóimtól.

PeZe 2013.04.05. 14:27:09

@Feketebotos Mark Y'henon:

Miért lenne igaza mindig a vevőnek, főleg ha hülye? És miért ne lehetne az embernek véleménye az idióta vevőkről (vagy eladókról, vagy szolgáltatókról, vagy szomszédról)? Miért nem írsz az eladókategóriákról? Miért kéne egy eladónak az eladókról írnia, a vevők helyett, ha egyszer főleg vevőkkel találkozik a boltjában?

FStyle 2013.04.05. 16:46:10

+1 Én is teljesen egyetértek a blogíróval, és a kommentre adott válaszával.

Feketebotos Mark Y'henon 2013.04.08. 17:20:32

Húúúha. Hol is kezdjem.... Most akkor rólam írsz blogot? Megtisztelve érzem magam. De komolyan. Te honnan veszed, hogy nem kérem a panaszkönyvet? Vagy esetleg ha arra szükség van a boltvezetőt?. Vagy honnan veszed hogy ismersz? Képzeld el, nincs szükségem hogy egy ilyen személy mint te igazítson el az életben. Egy olyan akit valaki megsértett valamikor, valami kicsinyességgel valahol egy kereskedelmi ponton, és szegény ezt nem tudván feldolgozni úgy dönt kiordítja, bocsánat kiírja magából a feldolgozhatatlan világfájdalmait. Énnekem nincs szükségem sem blogra, sem boltra, én fel tudom dolgozni az esetleges napi kudarcokat, embereket és helyzeteket kezelek. Rákattintottam a tiedre, azt hittem érdekes. Hát elmondhatod magadról, hogy egy vadidegen elpazarolt rád kb 5 percet. Ígérem nem teszem többet. Nekem értékesebb az 5 perc. És még valami. Ha már nyilvános blogot vezetsz akkor legyél annyira "tökös", hogy vállalod az esetleges kritikákat. Maradtál volna meg blog olvasónak. Jobban jártunk volna. A továbbiakban nem követem sem a blogod, és nem is reagálok rá. Kellemes ébredést....

Opus Pocus 2013.04.08. 21:03:45

@Feketebotos Mark Y'henon:

"én fel tudom dolgozni az esetleges napi kudarcokat"
Dehogy tudod feldolgozni... süt rólad a frusztráltság...

"Ha már nyilvános blogot vezetsz akkor legyél annyira "tökös", hogy vállalod az esetleges kritikákat."
Nem is érem, mire gondolsz. Én vállalom a kritikákat, a te kommented is ott maradt, pedig azonnal kimoderálhattam volna. De bent maradt, pedig az "ön egy kicsinyes senki" és a "vicc vagy" szendvicsbe ha beletöltünk téged éppen jobban érdeklő, de a témához nem tartozó dolgokat, az még nem meríti ki a kritika fogalmát.

Azért viszont ne haragudj, ha valamelyik írásomban sikerült téged alaposan bemutatni.
süti beállítások módosítása